Правителството смени председателите на Държавната агенция за българите в чужбина, Държавна агенция Електронно

...
Правителството смени председателите на Държавната агенция за българите в чужбина, Държавна агенция Електронно
Коментари Харесай

Правителството смени шефовете на ДАБЧ, ДАЕУ и зам-шеф на ДАНС |

Правителството смени председателите на Държавната организация за българите в чужбина, Държавна организация „ Електронно ръководство " и един от заместник-председателите на ДАНС, на днешното си съвещание.

Тодор Ванчев е новият ръководител на Държавната организация за българите в чужбина на мястото на Илия Гюдженов.  Ванчев в интервала от 2010 до 2016 година е бил специалист в ДАБЧ, като в същото време е и член на Съвета по поданство към Министерството на правораздаването. От 2016 година досега е основен специалист в Дирекция „ Висше обучение “ на Министерството на образованието и науката. Той е магистър по „ История " и,,Етнология и културна антропология " от СУ „ Св. Климент Охридски “.

Красимир Симонски е новията председател на Държавна организация „ Електронно ръководство ". Мандатът на сегашният началник Атанас Темелков е изминал още през септември 2021 г. 
Симонски е инженер по компетентност „ Изчислителна техника " от Техническия университет-София и лекар на науките на Българска академия на науките.

От 1991 година до 2002 година е заемал длъжността шеф компютри и връзки в Американския университет в Благоевград. Работи по редица планове за ИТ-обучение и развиване на ИКТ-умения на АУБ в Благоевград, Програмата на Организация на обединените нации за развиване (ПРООН, 2006-2008 г.), в това число по плана iGovernment, в границите на който са подготвени в базови компютърни умения над 65 хиляди чиновници в държавни институции. От 2004 година управлява плана „ Телецентрове " на ПРООН и Държавната организация за осведомителни технологии и известия (ДАИТС).  От 2007 година е началник и координатор на българските екипи по планове на Европейската комисия, измежду които са тези за развиване на
националните стратегии за развиване на широколентов интернет достъп в Европа и GEANT2, GNЗ - най-големият план по Седма рамкова стратегия за създаване на научно изследователска инфраструктура в Европа. От началото на 2013 година Симонски е изпълнителен шеф на Изпълнителна организация „ Електронни съобщителни мрежи и осведомителни системи " до назначението му за заместник-председател на новосъздадената Държавна организация,,Електронно ръководство ". 

Николай Ненков е освободен от длъжността заместник-председател на ДАНС по негово искане, съгласно държавната осведомителна работа. За заместник-председател на ДАНС е избран Венелин Димитров. Той е бил дълготраен чиновник на Министерство на вътрешните работи и на ДАНС. От 2019 година досега е чиновник по сигурността на информацията в „ Булгаргаз “ ЕАД.

С друго държавно решение вицепремиерът Бойко Рашков е избран за ръководител на Централната комисия за битка против противообществените прояви на малолетните и малолетните към Министерски съвет.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР